Datalek loterijen gemeld

Datalek loterijen gemeld

Datalek loterijen gemeldAfgelopen maandag is er door de Bankgiro loterij, VriendenLoterij en Nationale Postcode Loterij een datalek loterijen gemeld. Het lek is ontdekt door een computerexpert met de naam Ndevnull. De expert heeft de kwetsbaarheid gevonden bij een leverancier van de loterijen, namelijk Open Offerte. Nu kunnen we een grap maken over de naam van deze leverancier, maar laten we dat maar niet doen 😉

Gelekte data

Van ongeveer 450.000 loterij spelers, verdeeld over de drie genoemde loterijen, waren diverse NAW gegevens inzichtelijk, zoals naam en adres. In maximaal 900 gevallen ging het ook om bankgegevens. Volgens de loterijen zijn de betreffende deelnemers daarom op de hoogte gebracht.

Gegevens op straat?

Of de gegevens ook daadwerkelijk zijn bekeken of gekopieerd is niet duidelijk. Volgens de loterijen is daar geen aanwijzing voor gevonden.

Meer informatie over de datalek

De drie loterijen hebben een door middel van een bericht met de meest gestelde vragen meer informatie over de datalek. U kunt de betreffende berichten hier vinden:

Houdt dit u tegen?

Zulke berichten zijn niet leuk om te horen maar waarschijnlijk zal dit niet het laatste bericht over beveiliging zijn. Hoe denkt u erover? Gaat u nog meespelen in de loterijen? Graag horen we uw mening hierover. Dat kunt u doen door een bericht achter te laten.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *