Winkans loterijen, hoe zit dat eigenlijk

Winkans loterijen, hoe zit dat eigenlijk

Winkans loterijen - Loterijen VergelijkZoals u misschien al hebt opgemerkt is de winkans loterijen één van de onderdelen die in de Loterijen Vergelijk tool aanwezig is. Maar hoe zit dat eigenlijk… Er worden vrij hoge winkansen aangegeven, zoals bijvoorbeeld 1 op 2 bij de Staatsloterij. Maar is dat wel realistisch… In dit artikel proberen we daar wat duidelijkheid over te geven.

Gemiddelde winkans per trekking

De winkans welke door alle loterijen wordt opgeven is de gemiddelde winkans per trekking en voor alle beschikbare prijzen. Een winkans van 1 op 4 betekent dus dat er een prijs valt op één van de vier (verkochte) loten in die betreffende speelronde. Het betekent dus niet dat er een prijs valt op een lot wanneer er vier trekkingen met één lot wordt meegedaan. En een prijs betekent absoluut niet dat u direct rijk bent. Een prijs kan ook zijn dat u een gratis lot krijgt, of een hele kleine geldprijs.

Met deze gegevens kunnen we u wel een goede tip meegeven: het is beter om 1 keer mee te spelen met 10 loten, dan 10 keer mee te spelen met 1 lot.

Winkans op de hoofdprijs of jackpot

De gemiddelde winkans is leuk om te vermelden, maar laten we eerlijk zijn… Het gaat natuurlijk om de hoofdprijs of jackpot! Helaas is het zo, hoe groter de prijs, hoe kleiner de winkans. We willen zo compleet als mogelijk zijn op onze website, daarom hebben we hier een tabel opgenomen waarin de winkans op de hoofdprijs of jackpot per loterij staat. Let op, dit is bij benadering en kan per trekking afwijken.

 

Loterij Winkans hoofdprijs/Jackpot
Vriendenloterij 1 op 25.000
Bankgiro loterij 1 op 85.000
Nationale Postcodeloterij 1 op 250.000
Staatsloterij 1 op 2.600.000
Lotto 1 op 49.000.000
Eurojackpot 1 op 60.000.000

 

Met deze tabel bij de hand heeft u nog een criteria welke u kunt gebruiken naast ons Loterijen Vergelijk programma.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *